4 Ağustos 2011 Perşembe

PATATES TOPLARI...


Bu patates toplarını ne zamandır denemek istiyordum, pazar günü herhangi bir tarife yada ölçüye bakmadan, göz kararı ile yaptım. Çok da güzel oldu.

Malzemeler

  • 2 Adet (iri) Patates
  • 1 Yemek Kaşığı Krem Peynir
  • 2 Yemek Kaşığı (rendelenmiş) Kaşar
  • Tuz
Yapılışı
  • Patatesleri haşlayın, irice 3-4 parçaya bölüp, peynirler ile birlikte iyice ezin.
  • Patatesin sıcaklığı ile peynirler eriyor ve nefis bir patates püresi haline geliyor. Karışım soğuyunca, elinizi hafifçe ıslatarak, yuvarlaklar yapın ve kırmızı biber, maydanoz, havuç veya çörek otuna bulayıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder