21 Kasım 2012 Çarşamba

Fincanda Kek

Canım kızım bugece çok hastalandı öksürük ateş  o kadar iştahsız ki ne canı çekse alır yaparım Neyseki canı kek çekti hem az hem farklı bir şey olsun istedim  burada görmüş olduğum tarifi kızımla birlikte yaptık.4 Fincan yaptım arka kalanıda kalp kalıpta pişirdim 
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Önce yumurtanın içine şekeri ekleyip, bir süre çırpın. Ardından bütün malzemeler konur ve iyice çırpılır. 6 adet neskafe fincanı yağlanır. (Kekte yağ olmadığından, mutlaka iyice yağlayın; yoksa yapışır.) Kek hamuru ile, fincanların yarısını doldurun. Yayvan bir tencereye fincanları dizin. Fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin.

işte sonuç .....






 Tencerenin ağzı açık bir şekilde, su kaynayana kadar bekleyin. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatın. Ağzını hiç açmadan, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra, 15 dakika kapağı açmadan dinlendirin.



 

Not: İsterseniz, fincanlara kek hamurunu dökmeden önce, topkeklerin altına konulan kağıtlardan koyabilirsiniz. Çok güzel oluyormuş. Tencerenin kapağından buharlaşan sular damlamasın diye, kağıt havlu veya temiz bir bez koyabilirseniz iyi olur. Keklerin üzerine isterseniz, yarım paket çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz.
Yukarıdaki malzemelerle 6 adet fincan keki çıktığını düşünürsek,
1 adet fincan kekindeki kalori değeri: 179 kkal
Bu da daha büyük bir fincanda pişen kek…


1 yorum:

  1. kek yapmak daha doğrusu kabartmak benim büyük sorunum :)
    kardeşim sürekli gülüyor bana :)
    maşallah seninkiler baya kabarmış, fincanda kek de ilk kez duyuyorummm..

    YanıtlaSil