27 Temmuz 2011 Çarşamba

tabule - Bulgur salatası Tarif

Tabule, adını Lübnan Mutfağında sıkça duyduğumuz bir tarif. Bizim kısır tarifimize çok yakın, tek farkı şişen bulgura kavrulmuş salça katılmaması.
Ülkenden ülkeye farklılık gösterse de ana malzemeleri bulgur, maydanoz, taze nane, domates ve taze soğan. Bazıları rendelenmiş beyaz peynir de katıyor. Beyaz peynir ile daha yenilebilir olacağını düşünüyorum ama bizi kısırımızın yerini kesinlikle tutamaz.
Misafirlerinize farklı bir tarif hazırlamak isterseniz denemenizi tavsiye ederim.
Sevgiler….

Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
yarım demet maydanoz
yarım demet taze nane
5 dal taze soğan
2 adet domates
Yarım limon suyu
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 tutam kimyon
Yapılışı:
1- İnce bulguru yıkayın ve süzün. Derin bir kâseye koyarak üzerini 1 parmak geçinceye kadar sıcak su ilave edin ve bulgur suyunu çekip şişinceye kadar demleyin.
2- Tüm yeşillikleri ayıklayıp yıkayın ve ince ince kıyın.
3- Domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
4- Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, yeşillikler, domates ve baharatları bulgura ekleyerek karıştırın.
5- 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder