28 Şubat 2012 Salı

Dukan tarifleri


 Handan Kırımtay'ın tarifi kaynak
PEYNİRLİ KURU PASTA(her evre)

Tarif: 1 paket BİM Kaanlar lor peyniri (500 gr), 3 yumurta, 8 kaşık yulaf kepeği, 1 paket kabartma tozu, yarım demet dereotu, az çörekotu, yarım çay kaşığı kadar tuz.. 1 yumurtanın sarısı ayrılır, çörekotu hariç tüm malzemeler güzelce karıştırılır ve top top yapılarak yağlı yağıda yerleştirilir, üstlerine yumurta sarısı sürülerek çörekotları serpiştirilir. önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. gerçekten tadı harika oldu, aynı pastane kurupastaları gibi oldu, 16 büyük parça çıktı, yani gün başına 4 adet:-) çörek otu  bir çay kaşığı serbesttir.

 2. Tarif :
 


 KURU PASTA

Malzemeler : 4 kaşık yulaf kepeği (çok az blenderden geçirildi) , yarım çay bardağı peynir suyu, 1 yumurtanın beyazı, 1 kaşık yogurt, 1 tatlı kaşığı splenda, 1 tatlı kaşığı tuz. kabartma tozu.

Malzemelerin tamamı 5 dk yogurulur, şekil verilir, yumurta sürülür üzerine ve çok az susam serpilir. ( Dukan 1 çimdik susama ok vermişti)

Afiyet olsun.

 işte harika bir tarif daha :

Diyet Muffin Kek Tarifi
05/02/2012 By wproot 1 Yorum
Malzemeler

2 Çorba Kaşığı Yulaf Kepeği
1 Çorba Kaşığı Light Labne Peyniri
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tatlandırıcı
Yarım Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2 Tatlı Kaşığı Kakao veya Tarçın
2-3 Yemek Kaşığı Süt

Hazırlanışı

Bütün malzemeler çırpılarak krep kıvamında bir hamur elde edilir. Üç tane çay fincanına bölünüp mikrodalgada 700 Watt’ta 4 dakika pişirilir



Diyetdaşım canım arkadaşım Sevdanın harika tarifini de sizlerle paylaşmak isterim eğer ki dukan yapmaya kararlıysanız farklı menüler kısa sürede sıkılmamanız için gerekli 


Malzemeler :
 3 Yumurta 
5 Kaşık yulaf kepeği 
 4 Kaşık yoğurt
avuç içi kadar peynir ( istenildiği kadar )
1 çay kaşığı kabartma tozu bıraz tuz
 Hazırlanışı : Malzemeler Karıştırılır üzerine çörek otu serpilip borcam hafif yağlanarak üzerine dökülür 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder